Digitális tankönyvek, adatbázisok

Az otthoni tanuláshoz, kiselőadáshoz elengedhetetlen a digitális tankönyvek és különböző adatbázisok megismerése, így a mai bejegyzésben ezekről olvashatsz.

 

Forrás: aeseducation.com

 

Digitális tankönyvek

Mozaweb

„A Mozaik Kiadó az egészségügyi veszélyhelyzetre és a közoktatási intézmények ideiglenes bezárására való tekintettel, az otthoni tanulás és a távoktatás megkönnyítése érdekében a korábban regisztrált vagy újonnan regisztráló tanulók és tanáraik számára ingyenessé teszi digitális tartalmait” – olvasható a Mozaik Kiadó honlapján. Éljetek vele, használjátok!

https://www.mozaweb.hu/

 

Nemzeti Köznevelési Portál

Tankönyvek nem pusztán digitalizált változatai, hanem számos kiegészítő digitális taneszközt tartalmaz: videókat, képeket, hanganyagokat és interaktív feladatokat. Érdemes megnézni!

https://www.nkp.hu/

 

Forrás: cnet.com

 

Adatbázisok: irodalmi művek, folyóiratok

Arcanum

„Az Arcanum Adatbázis Kiadó azt a felelősségteljes döntést hozta meg, hogy március 16-tól kezdődően egy hónapra nyilvánossá teszi Magyarország legnagyobb, jelenleg közel 27 millió folyóirat és újság oldalt tartalmazó periodika adatbázisát, az Arcanum Digitális Tudománytárat.” Az oldalon múltunk legfontosabb nyomtatott forrásait: újságokat, folyóiratokat, lexikonokat, könyveket találhattok meg.

https://adtplus.arcanum.hu/hu/

 

Magyar Elektronikus Könyvtár

„A Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) a legnagyobb múltú magyar, nyilvános,  online digitális könyvtári gyűjtemény” – olvasható az Országos Széchényi Könyvtár oldalán, amelynek keretén belül működik.  Lexikonokat, szakkönyveket és szépirodalmi könyveket is találhatsz az oldalán elektronikus formában.

http://mek.oszk.hu/

 

Digitális Irodalmi Akadémia (DIA)

Célja „a legújabb kori és kortárs magyar irodalom kiemelkedő alkotásainak átmentése a digitális korba, értékeinek megőrzésével, közvetítésével és népszerűsítésével.” Többek között Csukás István, Darvasi László, Lázár Ervin, Szabó Magda digitalizált műveit, életrajzát, fotókat, borítókat, kéziratokat, ajánlott honlapokat találhatsz a honlapon.

https://pim.hu/hu/dia

https://pim.hu/hu/tanulas/iskolaknak/tarlatevezetesek-foglalkozasok

 

Hasznos időtöltést kíván:

Juszti néni és Viki néni

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.