Terep Szemle 

A Rekreációszervezés és egészségfejlesztés (BSc) alapszak egészségfejlesztés specializációja szervesen illeszkedik az Alkalmazott Egészségtudományi és Egészségfejlesztési Intézet 1992 óta folyamatosan formálódó képzési palettájába.

 

 Legyen szó azonban bármelyik képzési programunkról: alapképzésről, tanári mesterképzésről, posztgraduális képzésről vagy pedagógus szakvizsgáról, egy jellemző biztosan közös. A terepgyakorlat minden szakunk esetében központi szerepet tölt be.

 

Ennek az az oka, hogy Intézetünkben a terepgyakorlatot olyan oktatási módszernek tekintjük, amely irányított módon biztosít lehetőséget a hallgatók számára addigi tanulmányaik inter- és multidiszciplináris alkalmazására - valós egészségfejlesztési feladatok megvalósítása érdekében.

 

A terepgyakorlat tehát olyan műhelymunka, melynek keretében a hallgatónak egyre önállóbban kell alkalmaznia a képzésben megszerzett tudását, mégpedig valódi közösségekben, valódi emberekkel, az egészségfejlesztési feladatok valódi szakmai és etikai felelősségének felvállalásával. Ehhez természetesen olyan oktatási módszertan is szükséges, amely a hallgatónak és a résztvevőnek egyaránt biztonságos keretet biztosít arra, hogy "kipróbálja" az egészségfejlesztést.

 

Ez a hallgatónak és oktatónak egyaránt embert próbáló feladat azonban óriási hozadékkal is jár. Az elmúlt évek terepgyakorlati munkája arra döbbentett rá bennünket, hogy az így megélt tapasztalatokkal mindenki gazdagodik: a hallgató, az oktató, a résztvevők és maga az egészségfejlesztő szakma is.

 

Terep Szemle című kiadványunkban ezt a "hozadékot" tesszük közkincsé. Ezzel a kötettel azonban nemcsak az egészségfejlesztő specializációt teljesítő nappali tagozatos hallgatóink egyéni fejlődésének dokumentálása a célunk, hanem egyúttal  az egészségfejlesztők munkáját is szeretnénk ismertebbé tenni. Azt az érdekes és izgalmas szakmát, melynek révén mindenki életébe új, egészségesebb szokásokat lehet csempészni.

 

"Gyümölcsillatú" szokásokat....

 


 

Terep Szemle 2018

 

 

 

 Letölthető verziók:    - PDF verzió - és - tömörített (.zip) verzió -  

 


 

Terep Szemle 2017

 

Letölthető verziók:    - PDF verzió - és - tömörített (.zip) verzió -

 

 


Terep Szemle 2016

 

 

Letölthető verziók:    - PDF verzió - és - tömörített (.zip) verzió -