SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JUHÁSZ GYULA PEDAGÓGUSKÉPZŐ KAR
ALKALMAZOTT PEDAGÓGIAI INTÉZET - SZOCIÁLPEDAGÓGUS-KÉPZŐ TANSZÉK

2022-02-15

home

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK

 TÁJÉKOZTATÓJA

2021/2022. tanév II. félév

  1. számú tájékoztató

 Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza:

  1. A) Általános információk minden hallgatónak (1-2. oldal)
  2. B) Információk végzős hallgatóknak: osztatlan tanárképzés, alapképzés, mesterképzés, felsőoktatási szakképzés, szakirányú továbbképzés
    (3. oldal)
  3. C) Információk alsóbb évfolyamoknak: osztatlan tanárképzés, alapképzés, mesterképzés, szakirányú továbbképzés, felsőoktatási szakképzés (4. oldal)
  4. E) Összevont kari naptár: 2021/2022. tanév rendje II. félév (5. oldal)

Tájékoztatjuk a hallgatóinkat a tanulmányi munkával összefüggő határidős feladatokról.

  A 2021/2022. tanév II. félév szorgalmi időszaka 2022. február 7-én kezdődik és
2022. május 14-ig tart. Az oktatás jelenléti vagy hibrid formában valósul meg (tanszék tájékoztatása szerint).

A beiratkozása csak annak érvényes, akinek az előző féléve le van zárva, legalább egy kreditpont értékű kötelező tantárgyat felvesz és az előírt önköltség első részletét befizette! Bármelyik hiányában a státusza passzív, még nem meghatározott lesz!

Az önköltség összegét a Hallgatói Szolgáltató Iroda (Szeged, Ady tér 10. sz., tel: 62/ 544-794) által meghatározott módon, a Neptun pénzügyi felületén kell befizetni az OTP Simple Pay alkalmazás segítségével.

Az önköltség összegének befizetése legfeljebb három részletben történhet. Az első részlet (50 %) esedékessége a szorgalmi időszak első hónapjának február 10. napja, a második részlet (25 %) esedékessége a szorgalmi időszak második hónapjának március 10. napja, a harmadik részlet (25 %) esedékessége a szorgalmi időszak harmadik hónapjának április 10. napja. Ha a hónap 10. napja nem munkanap, akkor a fizetési határidő az utána következő első munkanap.

Az első részlet befizetésével a hallgató státusza aktív lesz, amennyiben annak egyéb feltételeit is teljesíti pl. kurzusfelvétel.

Amennyiben az önköltség összegét diákhitelből kívánja kiegyenlíteni az engedményezési kérelmet 2022. február 15-ig kell eljuttatni a Hallgatói Szolgáltató Irodába (Szeged, Ady tér 10.), ennek módjáról ott kell érdeklődni.

A 2021/2022. tanév II. félévére a kurzusfelvétel a http://www.neptun.u-szeged.hu címen

– a kedvezményes (rangsoros) 2022. január 24 – január 29-ig,

– a versenyalapú (normál): 2022. január 31- február 20-ig a vizsgára jelentkezéshez hasonló módon történik.

Ha a kurzusfelvétellel bármilyen problémájuk adódik, keressék a szaktanszéket vagy Sas Gabriella Oktatási Irodavezetőt a 62/544-765-ös számon vagy e-mailben a sas.gabriella@szte.hu címen.

  1. február 20-a után korrekciós kérelmet újabb tantárgy felvételére, leadására vagy módosítására csak az illetékes intézet/tanszék engedélyével lehet benyújtani a Modulo programban március 5-ig.

A hallgató kötelessége ellenőrizni, hogy a vizsga befejezése után az érdemjegy felkerült-e a Neptunba.

A jegybeírással kapcsolatos észrevételt először a szaktanárnál kell jelezni 2022. február 18-ig.

A szaktanár a hiányzó vagy elírt érdemjegy beírását vagy javítását e-mailben kérelmezheti a Tanulmányi Osztály vezetőjénél, a levélnek tartalmaznia kell a vizsga nevét, kódját, dátumát, valamint az erdményt.

     A 2021/2022. tanév II. félévének levelező tagozatos konzultációs beosztását a http://www.jgypk.u-szeged.hu/karrol/szervezeti-egysegek/intezetek-tanszekek címre kattintva az illetékes tanszék/intézet honlapján olvashatják.

     Passzív félévet a hallgató a Modulo programban kérelmezhet 2022. március 5-ig.

Megfelelő indok esetén a TVSZ 6.6 pontja alapján szülés, továbbá betegség vagy váratlan ok miatt ezt követően is kérhető „határidőn túli passzív félév”, amely űrlap szintén a Moduloban található. 

  1. B) Információk végzős hallgatóknak: osztatlan tanárképzés, alapképzés, mesterképzés,

 szakirányú továbbképzés és felsőoktatási szakképzés

2021/2022. tanév II. félév

A záróvizsgák 2022. június 7 – június 17. között lesznek. A vizsgáztatás módjáról az aktuálisan érvényben lévő járványügyi kormányzati rendelkezésektől függően adunk majd tájékoztatást.

     Záróvizsgára azok a végzős hallgatók oszthatók be, akik az előírt formában és határidőig a MODULO programban arra jelentkeztek!

A 2022. júniusi záróvizsgára a jelentkezés határideje

  • osztatlan tanárképzésen: 2022. április 15. (péntek) 23:59 óra
  • minden egyéb képzésen: április 22. (péntek) 23:59 óra.

A határidő elmulasztása esetén a hallgató nem minősül végzősnek az adott szakon!

A Modulo programban jelentkezés csatolt mellékleteként feltöltendő szakdolgozat és/vagy portfolio leadási határideje:

  • osztatlan tanárképzésben: április 15. (23:59 óra)
  • alapképzésen, bölcsész mesterképzésen és szakirányú továbbképzésen:
    április 22. (23:59 óra)
  • tanári mesterképzésen szakdolgozat és/vagy portfolió, valamint
    osztatlan tanárképzésen portfolió: május 13. (23:59 óra)
  • felsőoktatási szakképzésen: május 20. (23:59 óra)

    

A papíralapon is kért szakdolgozatok leadási határideje a feltöltendő dokumentum határidejével azonos, annak időpontját azonban a tanszékek/intézetek hivatali/ügyfélfogadási idejükre korlátozhatják. A személyes leadás lehetőségéről tehát érdeklődjenek a tanszéken. A tanszék a leadási határidőn túl nem köteles a papíralapú szakdolgozat elfogadására!

Azok a hallgatók, akik a szakdolgozatot társkaroknál írják, az ott meghatározott leadási határidőt kötelesek betartani!

A végzős hallgatók vizsgaidőszaka: 2022. május 16 – 2022. május 28.
A teljesítések ellenőrzésére vonatkozó reklamációs időszak 
2022. május 31-ig tart. Az elmaradt teljesítés rögzítését a tárgyat oktató tanszéken kell kérni!

Az oklevél megszerzésének nyelvi követelményeit a képzési területre vonatkozó előírások szerint kell teljesíteniük.

Aki az oklevél kiadásának nyelvi feltételét a záróvizsga idejéig nem teljesíti, az a diplomát a nyelvvizsga bizonyítvány bemutatását követő 30 napon belül kaphatja meg. A záróvizsga időszak lezárását követően bemutatott nyelvvizsga bizonyítványok esetén a diplomaosztó ünnepségen történő átvétel lehetőségét nem tudjuk garantálni.

A diplomaátadó ünnepség várhatóan 2022. július 10-én kerül megrendezésre több turnusban. Az erre vonatkozó részletes információkat a későbbiek során tesszük közzé.

  1. C) Információk alsóbb évfolyamoknak: osztatlan tanárképzés, alapképzés, mesterképzés, szakirányú továbbképzés, felsőoktatási szakképzés

2021/2022. tanév II. félév

A szakdolgozati témák az illetékes tanszéken, illetve a honlapjukon megtekinthetők, a nyomtatvány letölthető a http://www.jgypk.u-szeged.hu/karrol/aktualis-hirek/szakdolgozati-170123 címen.

Szakdolgozati témabejelentő lapot a témaválasztás után a három és négy szemeszteres képzésben résztvevő hallgatók a második szemeszter tantárgyfelvételi időszakának végéig, a hat szemeszteres képzésben résztvevő hallgatók a negyedik szemeszter tantárgyfelvételi időszakának végéig a Tanulmányi Osztályra juttassák el személyesen, e-mailben scannelt dokumentumként vagy jó minőségű fotóként.

A témaválasztással kapcsolatban bővebb tájékoztatást a tanszéken kérhetnek.

A mesterképzésben résztvevő tanár szakos hallgatók tanítási gyakorlatáról szóló tájékoztató az SZTE Gyakorló Gimnázium www.gyakg.u-szeged.hu/jelolt oldalon és a JGYPK honlapján olvasható http://www.jgypk.u-szeged.hu/karrol/tanulmanyi-hirek/aktualis-hirek címen.

A bolognai rendszerű tanárképzéssel kapcsolatos szabályzatokat a BTK Neveléstudományi Intézet honlapján a www.edu.u-szeged.hu/nt/hu/?q=tanarkepzes/bolognai olvashatják.

A Tanulmányi Osztályt elsősorban e-mailben a mellékelt linken található elérhetőségeken (http://www.jgypk.u-szeged.hu/karrol/tanulmanyi-osztaly/tanulmanyi-osztaly-180924) vagy telefonon hétköznaponként 9-12 óra között kereshetik.

A személyes ügyfélfogadás a Moduloban kért és visszaigazolt  időpontfoglalást követően lehetséges. Az időpontfoglalásra vonatkozó űrlapot a Moduloban a „Beadás-> JGYPK TO-> Időpontfoglalás a tanulmányi előadóhoz”  néven találják.

A tanulmányokkal kapcsolatos mindennemű kérelmet a Modulo programban kell beadni, a Karközi beadási hely virtuális irodában az aktuális kérvény kiválasztásával.

Levelező tagozatos hallgatóknál a tanulmányi szabadság ügyében a munkáltató az illetékes.

A diákigazolvány érvényesítésével és a Diákhitel engedményezési szerződéssel kapcsolatban a Hallgatói Szolgáltató Irodát (SZTE JATIK 6722 Szeged, Ady tér 10. Tel: 62/544-794) keressék.

Az aktuális tudnivalókról a kari honlapon a tanulmányi hírekben (http://www.jgypk.u-szeged.hu/karrol/tanulmanyi-hirek/aktualis-hirek) a hallgatói CooSpace felületen, kari facebook és instagram oldalakon, valamint az intézetek/tanszékek honlapján található tájékoztatókból értesülhetnek, kérjük rendszeresen figyeljék!