SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JUHÁSZ GYULA PEDAGÓGUSKÉPZŐ KAR
ALKALMAZOTT PEDAGÓGIAI INTÉZET - SZOCIÁLPEDAGÓGUS-KÉPZŐ TANSZÉK

Fészek Műhely

home

Fészek Tehetség Műhely

 

Az SZTE JGYPK Alkalmazott Pedagógia és Pszichológia Tanszék hallgatói kutatócsoportja

Műhely vezetője: Dombi Edina (pszichológus, tanársegéd)

 

Hogyan alakult a Fészek Tehetség Műhely?

 

Csapatunk formálódása a 2015/2016-os tanév I. félévének végén kezdődött el. Kezdetben e-mailek segítségével szerveződtünk, amit felváltott az első személyes találkozónk, a műhely vezetője, Dombi Edina kezdeményezésére. Az alapító csoport tagjai Edina szakdolgozói, TDK-s hallgatói: Bedő Kitti, Darvasi Szabina, Härter József, Kovács Ádám Gábor, Nagy Mariann és Roszik Dóra.

Az első néhány összejövetel alkalmával egymás megismerése volt a középpontban. Bemutattuk egymásnak kutatási témánkat és érdeklődési körünket, valamint azt is, hogy ki, milyen tanulmányokat folytat. A későbbiekben próbáltuk egymás munkáját tanácsokkal, ötletekkel segíteni, bíztatni.

Formálódásunkat segítette egy közös csapatépítő program szervezése is 2016. júniusában. Tartalmas és remek hangulatú délutánt tudhatunk magunk mögött, amikor közösen sütit sütöttünk, activity-ztünk, beszélgettünk, így még jobban megismertük egymást. Ekkor fogalmazódott meg Edinának az az ötlete, miszerint létrehozhatnánk egy webes felületet, ahol aktivitásunkról, kutatásainkról tájékoztathatnánk környezetünket, népszerűsíthetnénk aktív közösségünket.

Ehhez az első lépés az volt, hogy keressünk egy elnevezést a csoportunknak. Közös ötletelésünk eredményeként született meg a Fészek Tehetség Műhely és ezen oldal ötlete is! Miután nevet választottunk, Tóth Alisa művészi munkája révén elkészült kutatócsoportunk logoja is, amit ezúton is hálásan köszönünk Alisának!

Az oldal célja, hogy tevékenységünkről, kutatásainkról, tudományos és egyéb eseményekről tájékoztassuk a kedves olvasót. Várjuk továbbá az SZTE JGYPK azon lelkes hallgatóinak jelentkezését, akik szeretnének egy aktív, összetartó, sikereiken bugzón dolgozó vidám csapat tagja lenni!

Olvasható lesz oldalunkon saját élmény, tapasztalat, beszámoló megosztása a különböző konferenciákról, eseményekről. Megtalálhatóak lesznek saját tudományos témájú munkáink összefoglalói, amelyekkel reményeink szerint minél jobb eredményeket fogunk elérni a különböző versenyeken is. Reményeink szerint minél több fiatalban keltünk érdeklődést a tudományos munka, a kutatási tevékenység iránt!

Kellemes időtöltést, jó olvasást és sikeres munkát kívánunk!

Fészek Tehetség Műhely

Írta: Härter József

  1. 01. 30.

 

Tevékenységünk röviden:

  • kutatási lehetőség biztosítása egyéni érdeklődésnek megfelelően
  • bevezetés a pszichológiai, pedagógiai vizsgálatok módszereibe
  • önálló, innovatív és gyakorlati témák kidolgozása
  • recenziók és kritikai írások készítése
  • tudományos diákköri konferenciára való felkészítés
  • hallgatói konferencián való részvétel és előadás (a jövőben önálló konferenciák szervezése)
  • folyamatos szakmai konzultáció és egyénre szabott mentorálás
  • szervezett kiscsoportos képzések, gyakorlati programok megvalósítása

 

 

Frissítve:   június 7, 2017