TDK-ért

Valamennyi TDK jövője iránt elkötelezett tanártársunk és a fiatalok szíves figyelmébe!

Folyik a XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia és közeleg a 2016. évi adóbevallás határideje. Ahhoz, hogy a TDK folyamatos működése biztosítva legyen, szükséges, hogy a TDK-ért Alapítvány közhasznúságát fenntartsuk. Csak ebben az esetben tudunk befogadni támogatásokat, így pl. a Magyar Nemzeti Bankét is, amely többek között biztosítja, hogy a Mestertanár Aranyéremhez a jövőben 200 000 Ft pénzjutalmat tudunk majd társítani minden kitüntetettnek. Azért fordulunk most minden TDK iránt elkötelezett, velünk tartó pályatársunkhoz, mert a közhasznúság feltétele csak a személyi jövedelemadó 1 %-ból befolyt összegek révén valósulhat meg. Sajnálatos, hogy az elmúlt évben ezt a feltételt már csak igen nagy nehézségek árán tudtuk kielégíteni.
Kérünk ezért Benneteket, hogy az idén esedékes, 2016-os adóbevallás során kedvezményezettként a 18211511-1-05 adószámú TDK-ért Alapítvány-t jelöljétek meg.
Jelen felhívásunk azzal is értelmet nyer, hogy ez évben sokak számára automatizmus lesz a NAV által elkészített adóbevallás tervezet, amely – ha az adózó észrevételt nem tesz  -automatikusan jogerőre emelkedik. Sokan fogják ezt a megoldást választani, ezért nyomatékosan kérjük, hogy az ilyen esetekben is az 1%-ról a nyilatkozatot kitölteni, majd visszaküldeni szíveskedjetek.

Budapest, 2017. március 28.
Köszönettel a TDK nevében:

Prof. Dr. Szendrő Péter, az OTDT elnöke

Dr. Pénzes Béla, az OTDK-ért Alapítvány Kuratóriumának elnöke