Metabolikus szindróma alapjai
I. Bevezetés
II. Történeti áttekintés
III. Élettani Alapismeretek
III.1. A szervezet energia raktározása
III.2. A zsíranyagcsere szabályozása
III.3. A glükóz anyagcsere
III.4. A gyomor-bélrendszer hormonális szabályozása
III.4.A. Gasztrin
III.4.B. Szekretin
III.4.C. Colecisztokinin (CCK)
III.4.D. Gasztrin gátló peptid (GIP)
III.4.E. Vazoakíiv intesztinális peptid (VIP)
III.4.F. Peptid-hisztidin-methionin polypeptid (PHM)
III.4.G. Glukagon és enteroglukagon
III.4.H. Pankreászpolipeptid (PP)
III.4.I. Neuropeptid Y (NPY)
III.4.J. Peptid tirozin-tirozin (PYY)
III.4.K. Opioid peptidek
III.4.L. Motilin
III.4.M. Hormonok metabolikus hatásai
III.5. A táplálkozás szabályozása
IV. A metabolikus szindróma meghatározása
V. A MetS-t befolyásoló paraméterek
VI. Az endothélium szerepe a metabolikus szindrómában
VII. Kardiovaszkuláris rizikótényezők
VIII. Kardiovaszkuláris szövődmények
IX. Gyulladás és a metabolikus szindróma
X. Metabolikus szindróma diagnosztikai paraméterei
XI. Metabolikus szindróma – prevenció
XII. Metabolikus szindróma – kezelés
XIII. Rövidítések jegyzéke
XIV. Irodalomjegyzék
XV. Köszönetnyílvánítás
III.4.H. Pankreászpolipeptid (PP)
Termelődés helye
:
Bél F sejtjei
Hatás
:
hasnyálmirigy szekréció
« Előző
|
Következő »