SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM JUHÁSZ GYULA PEDAGÓGUSKÉPZŐ KAR
ALKALMAZOTT PEDAGÓGIAI INTÉZET - ÓVODAPEDAGÓGUS-KÉPZŐ TANSZÉK

Gyakorlatok

home

2022-2023. tanév 

Dokumentumtár
Gyakorlati útmutató
Igazolás gyak.helyre utazáshoz
Igazolás (területi gyak.helyre utazáshoz)
Pedagógiai naplók
 – I. évf. 1. félév
 – I. évf. 2. félév
 – I. évf. nyári gyakorlat
 – II. évf. 1. félév
 – II. évf. 2. félév
 – II. évf. nyári gyakorlat
 – III. évf. 1. félév
 – III. évf. 2. félév
 

 >>>

TERÜLETI GYAKORLAT

Óvodapedagógus szakos hallgatók II. félévi külső szakmai gyakorlata

 

Tisztelt Óvodapedagógus Hallgatók!

A SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar vezetésével történt egyeztetés alapján kérjük, hogy a területi gyakorlatukat vagy az eredeti (szegedi) gyakorlóhelyen, vagy abban az esetben, ha erre nincsen lehetőségük, egyénileg választott (pl. lakóhelyhez közeli) óvodában – jelenléttel – teljesítsék.

A jelenléti gyakorlatteljesítéssel kapcsolatban érvényes az EMMI 2020. XI. 10-én közzétett tanügyi döntése, melynek lényege a következő.

A felsőoktatási hallgatók köznevelési intézményekben folytatott gyakorlata vonatkozásában továbbra is fennáll, hogy az jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítésének számít, tehát beléphet a hallgató az iskolába, óvodába (ha az egészségügyi előírásoknak megfelel, pl. a testhőmérséklet tekintetében).

A fentieket és az EMMI határozatban foglaltakat nem befolyásolja az, hogy ki a köznevelési intézmény fenntartója. A rendelkezések minden köznevelési intézményre vonatkoznak.

https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/covid19/EMMI_tanugyi_dontesek

A JGYPK kari vezetésének álláspontja szerint a harmadéves hallgatóknak jelenléttel kell teljesíteniük a területi gyakorlatokat.

A járványügyi helyzetre tekintettel a JGYPK a külső gyakorlatok helyszínbejelentő lapjának leadási határidejét 2021. január 22-ig meghosszabbította.

Szeged, 2020. december 21.

Magonyné Dr. habil. Varga Emőke

tanszékvezető főiskolai tanár

>>> 

 

Óvodapedagógus és Tanító szakos hallgatók II. félévi külső szakmai gyakorlata

Tisztelt Hallgatók!

A járványügyi helyzetre tekintettel a JGYPK kari vezetése úgy döntött, hogy a külső gyakorlatok helyszínbejelentő lapjának leadási határidejét 2021. január 22-ig meghosszabbítja. Jelenleg is zajlanak az egyeztetések a köznevelési intézmények fenntartóival a II. félévi gyakorlatok rendjéről, ezért kérjük, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel a JGYPK kari honlapján valamint az Alkalmazott Pedagógiai Intézet Tanítóképző Tanszék és Óvodapedagógus-képző Tanszék honlapján valamint a CooSpace-en a külső gyakorlatokra vonatkozó tájékoztatást.

Felhívjuk figyelmüket, hogy helyszínbejelentő lapokat 2021. január 22-ig e-mailben is be lehet küldeni a JGYPK Gyakorlati Képzési irodájába (fodor.katalin.ibolya@szte.hu).

                                                                                                                    Dr. Döbör András dékán

 

Tisztelt Óvodapedagógus Hallgatók!

A JGYPK vezetésével történt egyeztetés alapján kérjük, hogy a harmadéves hallgatók a területi gyakorlatukat vagy az eredeti (szegedi) gyakorlóhelyen, vagy abban az esetben, ha erre nincsen lehetőségük, egyénileg választott (pl. lakóhelyhez közeli) óvodában teljesítsék.

A csoportvezetők gyűjtsék össze a területi gyakorlatra vonatkozó adatokat (óvoda neve, mentor neve, mentor e-mail címe, hallgató neve), és a helyszínbejelentő lapokkal együtt, jan. 10-ig juttassák el az információt Tímár Marietta gyakorlati képzésért felelős oktatónak. 

                                                                             Magonyné Dr. habil. Varga Emőke tanszékvezető

 

 

 

 

Frissítve:   szeptember 28, 2022