MŰHELYFOGLALKOZÁS PEDAGÓGUSOK SZÁMÁRA A VM4K-BAN

 

 

2020. február 22-én, szombaton a VM4K földszinti termében egy újabb pedagógusképző találkozóra került sor, melynek keretében a résztvevők a nyelvtanítás egy új módszerével ismerkedhettek meg.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar – Gyógypedagógus-képző Intézetével együttműködve Dr. Juhász Valéria főiskolai docens, a Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék (tanszék)vezetője és Radics Márta gyógypedagógus–logopédus tartott műhelyfoglalkozást Nyelvi készségfejlesztés társasjátékokkal címmel.

A műhelymunka során betekintést nyerhettek a társasjáték-pedagógia elméleti részébe, majd a gyakorlatban a résztvevők magyar és idegen nyelvi készségek fejlesztésére alkalmas társasjátékokkal ismerkedhettek meg. A jó hangulatban zajló foglalkozás alkalmával a Dobble, az Adj egy 5-öst!, Boldog LazacBatamo kártyajátékok, az 5 másodperc 3 válaszTick.. Tack.. Bumm, a és a Dobd a Témát! elnevezésű izgalmas, szórakoztató és legfőképpen fejlesztő társasjátékok kerültek előtérbe, melyek a nyelvtanítás hasznos eszközeivé válhatnak pedagógusok kezében.

Az eseményről szóló további beszámolók a következő linkeken érhetők el:

Pannon RTV: Nyelvi készségfejlesztés társasjátékkal (videó)