ENGaGe-partnertalálkozó Lancasterben

2019. július 11–12. között rendezte meg az ENGaGe-projekt (2017-1-HU01-KA201-035955; Grant agreement number: KA2-KO-77-5/2017) a negyedik partnertalálkozóját Lancasterben. A nemzetközi projekt a Miskolci Egyetem vezetésével olyan digitális tananyagot készít német és angol nyelven, amelyet speciálisan diszlexiás tanulók részére terveznek (http://engage.uni-miskolc.hu/). A tananyagot a Screenager felületén digitalizálják.

A találkozót a Lancasteri Egyetem Nyelvészeti és Angol Nyelvi Tanszékének vezetője, prof. dr. Uta Papen nyitotta meg. Az eseményen a Miskolci Egyetemről az Angol Tanszék képviseletében a projekt vezetője, Magnuczné dr. Godó Ágnes és Szabóné dr. Papp Judit, a Német Tanszékről dr. Paksy Tünde, a Pannon Egyetemről dr. Poór Zoltán és Poór Zsuzsanna, a Lancasteri Egyetemről prof. dr. Kormos Judit vezető szakértő, dr. Marije Michel és dr. Ursula Maden-Weinberger, a Masaryk Egyetemről prof. dr.Věra Janíková, Pavla Mareckova és Ailsa Marion Randall, a Varsói Egyetemről prof. dr. Przemyslaw Gebal és Slawomira Kolsut, valamint a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karáról dr. Juhász Valéria (Magyar és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék) vett részt.

A háromnapos találkozó célja a digitalizált tananyag teljes struktúrájának módszertani és kezelési útmutatójának áttekintése, az előzetes tesztelések során felmerülő kérdések megbeszélése és a végső javítások elkészítése volt. A projekt utolsó szakaszában az elkészült 15 órás tanárképzési szakanyag bevezetésével kapcsolatos technikai és módszertani egyeztetések történtek meg. Az elméletileg megalapozott, de gyakorlatorientált tanárképzésen a Screenager feladatbankján kívül a nyelvtanárok azokkal az alapvető tanítás- és tanulástechnikai fogásokkal ismerkednek meg, amelyekkel elősegíthetik a diszlexiás tanulók idegennyelv-tanulását. A projekt keretén belül három országban kezdik el a program bevezetését: Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban.

A képek megtekintéséhez kattints a galériába.

[Best_Wordpress_Gallery id=”36″ gal_title=”ENGAGE”]