Facebookon

Általános információk Nyomtatóbarát változat

tdt-logo

MI A TDK?

A Tudományos Diákkör a hazai felsőoktatás legjelentősebb tehetséggondozási formája, melynek keretében a hallgatók diákköri dolgozatot készítenek a konzulens oktatók szakmai támogatásával. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia kétévenként megrendezésre kerülő tudományos fórum, amelyen az ország legtehetségesebb felsőoktatásban tanuló hallgatói vehetnek részt egy-egy dolgozattal. A konferencián az előzetesen benyújtott dolgozatokat értékelése kiegészül a zsűri előtti szóbeli bemutatóval.

A tavaszi TDK előtt, kétévente novemberre kell elkészíteni a dolgozatot.

Az OTDK-n minden BA és MA szakos hallgató részt vehet, aki a novemberi kari (intézeti) fordulón tovább jut a dolgozatával.

MI A TDK DOLGOZAT?

A hallgató által választott – az andragógiával, közművelődéssel kapcsolatos – témát konzulens tanár vezetésével 30 oldalas terjedelemben kell megírni. A dolgozatokra a szakdolgozatoknál érvényes formai követelmények érvényesek, a kidolgozás a konzulens oktató szakmai tanácsaival, felügyeletével zajlik. Konzulens a választott témával foglalkozó oktató lehet.

KINEK JÓ  A TDK?

MIRE JÓ  A TDK?

A következő OTDK 2019 tavaszán kerül sorra, az azt megelőző kari TDK fordulók tervezett időpontja: 2018 tavasza és ősze. Információk: http://www.otdt.hu

Minden érdeklődő hallgatót szeretettel várok a fogadóórámon!

Újvári Edit, intézeti TDK felelős