Skip navigation

Sorozatok

A sorozatok készítése egyfajta rendezés meghatározott szempont vagy tulajdonság alapján, melynek során a gyermek felfedezi a szabályt és képes az adott rendszer szerinti sor folytatására.

A sorozatokat legjobban a gyöngysor szimbolizálja. Megadott szabály szerint kell a gyöngysort elkészíteni, folytatni, vagy a hiányzó szemeket pótolni. A sorozat elkészítéséhez szinte bármint fel tudunk használni. A fa leveleitől és terméseitől kezdve a gombokon és gyöngyökön át, szinte majdnem minden alkalmas rá. A változatosságnak csak a gyerekek kreativitása szabhat határt. Az alábbi animáció segítségével különböző sorozatokat tudunk készíteni.

Első animáció: Készíts a cicának egy gyümölcssorozatot. Ügyelj arra, hogy a kirakott gyümölcsök tényleg sorozatot alkossanak! Természetesen nem szükséges minden gyümölcsöt felhasználni. Ha készítettél egy sorozatot és szeretnél egy újabbat, akkor használd az újra gombot! („open-ended” típusú feladat)


Mi már készítettünk a cicának egy sorozatot, de sajnos hiányzik róla néhány gyümölcs. Próbáld felfedezni a szabályokat és pótolni a gyümölcsöket. Ha esetleg túl sok hiányzik, vagy nem találod meg a szabályt, akkor kérj egy új sorozatot!