Skip navigation

Szabályok

Bíró

Minden pályához legkevesebb 5 pályabíró plusz egy főbíró tartozik. A bírók függőlegesen fekete-fehér, vagy fekete-sárga csíkos inget viselnek, ami megkülönbözteti őket a játékosoktól. Minden bírónak el kell sajátítania az itt ismertetett szabályokat és előírásokat. A játék alatt a bírók nem tájékoztathatják a csapatoknak, kivéve a biztonsági kérdéseket, figyelmeztetéseket és a kiállításokat. A bíró a játék során önkényesen nem fedheti fel vagy rejtheti el a játékosok tevékenységét és pozícióját. A bírók nem akadályozhatják a játék menetét.

Ruházat

Minden játékos összesen két réteg ruházatot viselhet, kivéve, ha a hőmérséklet hivatalosan 10°C alá süllyed, ez esetben három réteg engedélyezett. Ez a ruházat egy alsónadrág (továbbá egy hosszú alsó, hideg idő esetén) és egy (vagy hideg idő esetén kettő) rövid- vagy hosszú ujjú atlétatrikó. A játékosok meze nem lehet a bírók mezéhez hasonló „fekete-fehér" vagy „fekete-sárga" csíkos. A játékosok ruhájában nem lehet narancssárga szín. A játékosok nem viselhetnek olyan mezt vagy nadrágot, amely erős nedvszívó anyagból készült. A mezt teljesen be kell tűrni a játékosok nadrágjába vagy hevederébe. A játékosok viselhetnek egy pár bélelt kesztyűt. A játékosoknak és a maszkot igénylő zónákban lévő személyeknek olyan, paintball céljára készült maszkot kell viselniük, amely jó állapotban van és az üvegük nem sérült. A maszkot folyamatosan viselni kell azokon a helyeken, ahol a markereket használni lehet, beleértve többek közt: a játékteret, a kronográf állomásokat, lőtereket. A játékosoknak, bíróknak és mindenki másnak, aki a pályán tartózkodik, a teljes arcát védő felszerelést kell viselnie. A játékosok viselhetnek egy réteg alkar- és könyökvédőt, illetve térd és lábszárvédőt. A védőeszközt a ruházat alatt lehet viselni. A férfi játékosok viselhetnek ágyékvédőt. A játékosoknak ajánlott, hogy viseljenek nyakvédőt, ami egy, az egész nyak köré simuló neoprénből áll, aminek vastagsága nem haladja meg a 2 cm-t. Tilos a sál és más hasonló ruházat viselete. A játékosoknak ajánlott, hogy viseljenek fejvédőt, hogy megvédjék az agykoponyát. Ennek vastagsága maximum 1 cm lehet.

Tiltott felszerelés

Tiltott felszerelésnek számítanak a lehallgató készülékek, kommunikációs készülékek vagy megfigyelő eszközök bármilyen formája, gyújtóeszközök, füstkeltő eszközök vagy hüvelyes, töltényes illetve bármilyen más módon megerősített festékgolyók. A pirossal és rózsaszínnel töltött festéklabdák használata is tilos. Azok a csapatok, melyekről bebizonyosodik, hogy tiltott festékgolyót használnak, kizárásra kerülnek.

http://mpbsz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=32