Skip navigation

Érdekvédelmi szervezetek, egyesületek

A szemléletformálásban kiemelkedő szerepet töltenek be a beszédhibás személyekkel, logopédiával kapcsolatos érdekvédelmi szervezetek, egyesületek, logopédiai intézmények és ezek szakemberei: a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete, a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége, Démoszthenész Beszédhibások és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szervezete.

A Fővárosi Beszédjavító Intézet honlapján beszédhibánként találhatnak összegző ismereteket, információkat az érdeklődők, a szülők, a beszédhibás személyek. A videótár gazdag kisfilmanyagot tartalmaz, melyből a beszédhibák hátteréről, a terápiákról szerezhetünk ismereteket. A logopédia európai napjának rendezvényei (híradások, sajtóközlemények, nyílt órák), valamint az intézet 2013-ban meghirdetett kampánya, melyben a legszínesebb magyar szót keresték, sikeres programok a beszéddel kapcsolatos ismeretek átadásában.

Olvasnivaló

A logopédiai európai napjának rendezvényéről bővebben itt olvashat. Kiket szólított meg a rendezvény? Mi volt a rendezvény célja?

Olvassa el a Démoszthenész Beszédhibások és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szervezete által készített tájékoztató kiadványt! Elemezze a tájékoztatót!