Skip navigation

Intenzív oktatás magas óraszámban és a hosszú távú oktatás éves edzésterv szerinti kombinációja

Az oktatásnak ez a szervezési formája az ideális, mivel ez rendszeres hosszú távú oktatást kínál az intenzív oktatás és a gyakorlási, valamint stabilizáló szakaszok tanulófázisához. Az egyhetes intenzív kurzusnak tábor jellegű formájánál még sokkal jobb egy kéthetes, ahol hosszabban lehet foglalkozni az egyes ütésekkel, és a regenerálódási szakasz is hosszabb a félnapos szünetek következtében. Ha az intenzív kurzust otthon (egyesületben) szerveznek, akkor emellett a variáció mellett érdemes dönteni. Az intenzív kurzus után hetente egyszer-kétszer a teniszoktatóval a tanultakat gyakorolni és javítani kell, hogy a résztvevő a szabad játéknál ne stabilizálhasson rossz mozdulatokat.

Azáltal, hogy a tanár állandóan kapcsolatban van a tanulóval és a fejlődését figyeli, tud javasolni következő intenzív kurzust.

Ez a kombinált képzés nagyon gyors tanulást tesz lehetővé és ezáltal hosszú távon az intenzívképzés viszonylag magas költségei ellenére olcsóbb és persze hatékonyabb, mint az előbb említett két szervezési forma.