Skip navigation

Play and Stay „Red”


1. ábra

A minitenisz „Red” az első szakasz a tanulás „rögös” útján, alapvető célja  a teniszhez szükséges ügyesség és mozgáskoordináció kialakítása, a speciális készségek és képességek megszilárdítása. Az oktatása arra törekszik, hogy a minitenisz a gyerekek számára minél játékosabb és szórakoztatóbb legyen, és ne úgy érezzék, hogy kötelező szabályoknak kell megfelelniük. A program során a résztvevők természetesen megismerkednek a teniszütések fajtáival és a pontra való játékkal is.

A minitenisz „Red” fokozatát a 4-7 éves gyerekek már űzhetik. A pálya méretei lehetnek 12x6m és 11x5m, a háló magassága maximum 80cm, és a vonalak 5-7cm vastagok legyenek. (Lásd: az 1. ábrát)

Az ütők hossza gyerekek korától és testi adottságaiktól függően 43cm és 56cm között mozoghat. Az idősebbek esetében, biztonsági okokból maximális ütő méret nem lehet 56cm-nél nagyobb.

Teremben 8cm átmérőjű szivacslabdákat használnak, a szabadban a minitenisz „Red” szabadtéri labdáját, ami nagyobb a normál teniszlabdánál, de puhább és annál alacsonyabban pattan. Versenyek alkalmával 1db labdát használnak, cserére nincs szükség.

A mérkőzések 15 nyert pontig tartanak. Két pont különbséggel lehet mérkőzést nyerni. Hasonlóan, mint a teniszben, itt is alkalmazzák a tie-break-et. A gyerekek felváltva szerválnak. A piros pályán belül bárhová szerválható a labda. 10 pontonként térfelet cserélnek a játékosok.