Skip navigation

Play and Stay program

Az ITF (International Tennis Federation) 2007-ben elindította „Play and Stay” nevű kampányát annak érdekében, hogy a fiatalok és felnőttek körében megkedveltessék a teniszt. Ha a gyerekek megszeretik, illetve magasabb szinten szeretnék űzni a teniszt, akkor utánpótlást jelenthetnek a nemzeti szövetségeknek, így a magyar teniszsport számára is. Ennek érdekében az MTSZ a Play and Stay képzést indít, melyhez további információ az MTSZ honlapján található.

A „Play and Stay” egy olyan program és kezdeményezés, amely nemzetközileg elismert és egységes, melyet az ITF már bevezetett több országban is.

Azok az edzők, akik a programot vezetik, felelősségteljes munkát végeznek, hiszen az oktatási szinteket, feladatokat, követelményeket mindig az adott játékos egyéni adottságaihoz és képességeihez kell igazítani és nyomon követni.

A Play and Stay oktatása három fázisban zajlik, és ezek alapján megkülönböztetünk „Red” (Piros), „Orange” (Narancssárga) és „Green” (Zöld) szakaszokat, melyeknél más és más szabályok, felszerelés és oktatási módszerek szükségesek.