Skip navigation

Labdás játékok

 • „Döngető” kockával
  Zárt helyen (tornaterem, teniszpálya) ajánlatos játszani. Játékszer: puha gumilabda. Mindenki mindenkit „dönget”. Dobni csak állóhelyből lehet. Akit 1-2-3-szor eltalálnak, az kiesik.
 •  „Döngető” körben
  A játékot 2 csapat játssza meghatározott ideig, pl. 5 perc. Győz az a csapat, amelyik a játékidő alatt több találatot ér el. Talajról felpattant labda vagy a „döngetettek” által levegőben elkapott labda nem számít találatnak.
 • „Döngető” 2 térfélen
  A csapatok saját térfelükről „döngetik” egymást. Mindkét csapat 2-3 játékost „helyezzen el” az ellenfél térfele (a határvonal) mögött. A játékot időre játszani, a találatok számolásával, térfélcserével.
 • Háromudvaros „döngető”
  Ennél a játéknál a külső udvarban lévők „döngetik” a belső udvarban lévőket. (Ez az udvar nagyobb legyen a szélsőknél!) Ha a belsők – röptében elkapják a labdát, és azzal egy „kinti” játékost eltaláltak, annak egész csapata helyet cserél a középső csapattal. Győztes az a csapat, amelyik a legkevesebbszer volt a középső harmadban. ( A játékidő legalább 15-20 perc legyen!) A játékot – idő nélkül! – úgy is lehet játszani, hogy vége akkor van, ha a középső udvarban lévő, valamennyi játékost eltaláltak. (Az eltalált játékosnak le kell ülnie, s ha röptében elfog egy labdát, felállhat, s tovább játszhat!) Győz az a csapat, amelyik leghosszabb ideig volt a középső udvarban. ( Az ott eltöltött időt pontosan mérni kell – stopperórával!)
 • Kidobós
  Játéktér: a létszámtól függ (zárt helyen: tornaterem). A labdával (a kézben) 3 lépést, ugrást lehet tenni, akit eltalálnak, leül. A kidobottak, ha ültükben – röptében - elfognak egy labdát, tovább játszhatnak. Győz, aki utoljára marad „állva”.