Skip navigation

Lecsapás teszt

Labda szám: 20

Max hiba: 4

58. ábra

 1. Tesztfokozat (Lásd: 58. ábrát)
  A játékos az adogató vonal mögött kb. 2 méterrel, az oktató a szemközti adogató vonalon áll. Az oktató egy 0,5m átmérőjű körben tartózkodik.
  Feladta: Az oktató dobja a labdát a játékosnak, úgy hogy az fej fölül az oktatónak tudja ütni a lecsapást. Minden labda, amit az edző elkap, anélkül hogy a körből kilépett volna, találatnak számít. Az edzőnek figyelnie kell, hogy a játékos a megkövetelt ütéstechnikával üsse a labdát.

59. ábra

 1. Tesztfokozat (Lásd: 59. ábrát)
  A játékos a hálótól 2m-re áll, az edző az alapvonal és az adogató vonal között áll.
  Feladat: Az edző a játékos feje fölé üti a labdát, kézből közepes tempóba, a játékos a labdákat a szabad területre üti lecsapással, az alapvonal és az adogató vonal közé.

60. ábra

 1. Tesztfokozat (Lásd: 60. ábrát)
  A játékos a T-vonal közelében áll, az edző a másik alapvonal mögé helyezkedik el.
  Feladat: A labdát játékban kell tartani, a játékosnak minden lecsapás után, vissza kell állnia a kiinduló helyzetbe. Célterület az alapvonal és az adogató vonal közötti terület, amely mögött az edző áll, aki közepes tempóval játssza vissza a labdákat. Azokat a labdákat, melyeket az edző túl hosszan, vagy túl röviden üt, a játékosnak nem kell fogadnia, de ha mégis megteszi beleszámít a megütött 20 labdába, de ha rosszul üti, nem számít hibának.