Skip navigation

Topspin tenyeres és fonák teszt

Ütésszám: 20

Max hiba: 4

50. ábra

 1. Tesztfokozat (Lásd: 50. ábrát)
  A játékos az adogató vonal mögött az oktató a szemközti adogatóterület közepén áll az egyes ütésekhez, az átlós adogatóterület közepén a keresztütésekhez. Az oktató egy 0,5m átmérőjű körben tartózkodik.
  Feladat: Az oktató dobja a labdát a játékosnak, úgy hogy az 1-2 lépéssel elérhető legyen. A játékos minden ütés után visszaáll újra a kiinduló helyzetbe a pálya közepére. Célpont az oktató felemelt keze. Minden labda, amit, ha az edző elkap anélkül, hogy a körből kilépett vagy felugrott volna, vagy le tud kezelni, találatnak számít. Az edzőnek figyelnie kell, hogy a játékos a megkövetett ütéstechnikával üsse a labdát.

51. ábra

 1. Tesztfokozat (Lásd: 51. ábrát)
  A játékos az alapvonal előtt a tesztelt ütés oldalán az edző az alapvonal és az adogató vonal között áll.
  Feladat: Az edző odaüti a játékosnak a labdát, kézből közepes tempóban, pontosan az alapvonal mögé, a játékos a labdákat a szabad területre üti vissza, az alapvonal és az adogatóvonal közé.

52. ábra

 1. Tesztfokozat (Lásd: 52. ábrát)
  Feladat: A labdát játékban kell tartani. A játékosnak minden ütés után vissza kell futni a kiinduló helyzetbe. Célterület az alapvonal és az adogató vonal közötti terület, ami mögött az edző áll, aki közepes tempóban játssza vissza a labdákat, kevés szórással és erőteljesebben pörgetve. Azokat a labdákat, amiket az edző rosszul üt, a játékosnak nem kell fogadnia, de ha mégis ezt teszi, beleszámít a megütött 20 labdába, ha rossz üti nem számít hibának. A játékos az alapvonal mögött áll, az edző a másik alapvonal mögé helyezkedik el.