Skip navigation

Játékos ugrógyakorlatok

 1. Karika foglaló (A karikák és a játékosok száma megegyezik. Szabadon körbefutva a karikákat vezényszóra be kell ugrani egy üres karikába -elrugaszkodás egy lábról, leérkezés páros lábra)
 2. Az előző játék csak a tanulók létszáma és a karikák száma nem egyezik. Karikát kell jelre foglalni. Akinek nem jut, kiesik vagy büntetőfeladatot kap. A karikák száma egyesével csökken.
 3. Célbaugrások szőnyeg közepére rajzolt körbe (előre-oldalra)
 4. Sánta fogó (egy lábon szökdelve, szabad lábat farhoz felhúzva történik a haladás. Akit elkapnak leül és ki lehet váltani valamivel vagy fogócsere történik)
 5. Szőnyeghegyet őriz az egyik csapat egy lábon szökdelve. A másik csapatból, aki fel tud ugrani a szőnyegkupacra, megmenekül.
 6. Magasba függesztett tárgyak megérintése különböző felugrásokból
 7. Léggömb fenntartása a levegőben szökdelés közben
 8. Ki érinti meg a legtöbb függő tárgyat a megadott idő alatt? (Murer K.,2000)
 9. Kötélhajtás (páros lábon, egy lábon, duplázva, előre haladással, guggolásban helyben, kötelet duplán fogva)
 10. Köteleket feszítünk ki a teremben mindenfelé, különböző magasságokban. Fogójáték a kötelek között.
 11. Egy vagy több „vadász" kergeti a pályán szabadon futó „nyulakat". Kifeszített kötél mögé beugorva házban vannak.
 12. Kakasviadal egy lábon (karfűzés mellkas előtt) Cél az ellenfelet kibillenteni az egyensúlyából (aki leteszi a lábát hibapontot kap)
 13. Fogó szökdeléssel (fogó és menekülő is szökdel a meghatározott módon- békaugrás, sánta róka, nyúlugrás, egy- és páros lábon, indiánszökdeléssel, sasszé szökdeléssel...)
 14. Váltóversenyek különböző szökdelő feladatokkal, akadályok felett
 15. Szökdelő kígyó: 4-5-en egymás vállát fogva szökdelnek egy- vagy páros lábon. Az elől álló határozza meg az irányt
 16. A tanulók egy lábon szökdelnek és jelre páros lábra érkezve beugranak egy földre lehelyezett karikába. A karikák száma egy-kettővel kevesebb, mint a tanulóké. Akinek nem jut karika valamilyen feladatot hajt végre vagy leül.
 17. Ugró kör: egy diák a kör közepén meghatározott tempóban és magasságban kötelet pörget. A diákoknak át kell ugrani a forgó kötél felett különböző módokon (Páros lábbal, páros lábbal térdfelhúzással, páros lábbal saroklendítéssel, páros lábon háttal felállásból
 18. „orosz tánc" - guggolásban folyamatos lábtartás csere oldalra vagy előre
 19. Párokban egymással szemben guggoló állásban karfűzéssel megpróbáljuk a társat kibillenteni az egyensúlyából vagy egy körből. Ha leteszi a kezét vagy leül, hibapontot kap.
 20. Ugróiskola