Skip navigation

Utánzó feladatok

Olyan feladatokat gyűjtöttem, melyek ritkán, vagy talán nem is szerepelnek manapság a testnevelés órákon és a torna mozgásanyagához állnak igen közel.

Sánta pók:
Ülésből csípőemelés és bal vagy jobb lábemelés. Járás „háromlábon" előre, hátra, balra és jobbra, gyorsan, lassan, fordulatokkal. Bal és jobb lábemeléssel, felváltva végeztessük.

Térden járás:
Térdelésben sarokemelés és térden járás előre. Sarokfogással is végeztethetjük. Talajon, illetve szőnyegen csináltassuk.

Pingvin:
Terpeszállásban mély guggolás, a lábunk között a könyökünket hátradugjuk és előre néző ujjakkal belülről (a hüvelykujj belül, a többi ujj kívül) átfogjuk a bokánkat. A fogás megtartásával, rövid lépésekkel járás előre.

Tűbe- fűzés:
Ülésben ujjfűzés a test előtt és a fogás elengedése nélkül bal (jobb) láb átdugása a karok között, majd ismét visszahúzás. Állásban is végeztethetjük, felváltva bal és jobb lábbal is.

Skorpió:
Nagyobb ügyességet kívánó, elsősorban fiúknak való gyakorlat. Terpeszülésben térdhajlítás, majd törzshajlítás előre és támasz vállszélességben a láb között egészen közel a testhez. A lábunkat, illetve a térdünket a könyökünk fölött akasszuk be. A könyök kifelé fordításával és előredőléssel a csípőnket és a lábunkat emeljük fel a talajról, és csak a kezünkre támaszkodjunk.