Skip navigation

8.8. Gyakorlati és hospitálási napló

A szemeszter megnyitása egységes formátumban, a dokumentumtárban található Gyakorlati és hospitálási napló nyomtatvány beragasztásával és hitelesítésével történik első alkalommal. A hospitálási naplót naprakészen kell vezetni. A dokumentumtárban található szempontsor segítséget jelenthet annak vezetésében, de az kötelezően követendő forma. Az értékelésben nem játszik szerepet, hogy a napló kézzel vagy nyomtatott formában készül, amennyiben a kézírás olvasható. A napló lezárása a gyakorlati oktató ellenőrzése és értékelése után, a szemeszter végén történik.

Mikrocsoportos gyakorlat esetében a szerzett tapasztalatokat a hallgatók az órán ne beszéljék meg. A beszélgetés zavarja az órát, továbbá olyan értékes megfigyelések vesznek el, melyeket az órát követő megbeszélésen elemezni lehet.

Ha az órán vicces helyzet alakul ki, abban az esetben is elvárt a maximálisan visszafogott magatartás, mert egy nem megfelelő gyermeki viselkedés vagy reakció a pozitív megerősítésnek köszönhetően rögzülhet, mely hátráltathatja a gyermek fejlődését, valamint a gyakorlatvezető hatékony munkáját.